Svampstroganoff

Familjens nya craving, är svampstroganoff, vi båda är lite trötta på  kött. Vi gör receptet nedan i stor mängd och serverar med ris eller bulgur och rostad pumpa. Lägger i fler grönsaker som bönor, morötter och paprika, vi varierar också svampen mellan protabello, champinjon och skogschampinjon. 


Portioner 4-6 portioner

Tid ca 45 min 

Svårighetsgrad medel


Ingredienser

3 gula lökar

2 vitlöksklyftor

700g svamp

smör

salt och peppar

2msk paprikapulver

3msk tomatpuré

1msk dijon senap

1l vatten 

1 buljongtärning

2dl créme fraiche eller havregrädde

Torkad svamp 


Instruktioner

Lägg den torkade svampen i varmt vatten, det blir som en buljong som ger en mer rustik och mustig smak. Skala och skiva lök och vitlök. Skär svampen i halvor och sedan i skivor.

Bryn svampen i en panna, när den fått färg tillsätt löken och stek tills den är mjuk. Krydda med  paprikapulver, tomatpuré och senap. Rör om och fräs tomatpurén lite. 

Tillsätt vatten och buljongtärning och koka en stund. 

Blanda ner crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter. 


Slowcooker

Låt puttra på låg värme i 4 timmer eller hög värme i 2 timmar.

diybycarolines.blogg.se

En blogg om olika DIY projekt som jag gör till vårt hem och vår kommande bebis, allt från anpassning av recept för att minska andelen socker och kolhydrater till virkning, sömnad, stickning, broderi och matlagning.

RSS 2.0