Svampstroganoff
Familjens nya craving, är svampstroganoff, vi båda är lite trötta på kött. Vi gör receptet nedan i stor mängd och serverar med ris eller bulgur och rostad pumpa. Lägger i fler grönsaker som bönor, morötter och paprika, vi varierar också svampen mellan protabello, champinjon och skogschampinjon.
Portioner 4-6 portioner
Tid ca 45 min
Svårighetsgrad medel
Ingredienser
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
700g svamp
smör
salt och peppar
2msk paprikapulver
3msk tomatpuré
1msk dijon senap
1l vatten
1 buljongtärning
2dl créme fraiche eller havregrädde
Torkad svamp
Instruktioner
Lägg den torkade svampen i varmt vatten, det blir som en buljong som ger en mer rustik och mustig smak. Skala och skiva lök och vitlök. Skär svampen i halvor och sedan i skivor.
Bryn svampen i en panna, när den fått färg tillsätt löken och stek tills den är mjuk. Krydda med paprikapulver, tomatpuré och senap. Rör om och fräs tomatpurén lite.
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka en stund.
Blanda ner crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter.
Slowcooker
Låt puttra på låg värme i 4 timmer eller hög värme i 2 timmar.